Jakten 2020 - 2021

Alla vikter är slaktvikter och efter putsning av skadat kött o dyl. Sammanlagd tilldelning 7 tjurar och 8 kor och fri kalvavskjutning


Lördagen den 26 september

Regn på eftermiddagen men Håkan med Jakta lyckades stöta fram en kalvko till tornet på Per-Jonshygget. Där passade Tord Österlund som fällde kalven. Kvigkalv, 64 kg.


Lördagen den 19 september

På passet Sjöflon vid Visjön sköt Tord Österlund en kalv under förmiddagen. Det var Della som jagade älgarna. Tjurkalv, 80 kg.


Fredagen den 18 september

På eftermiddagen idag sköt Andreas Österlund en Ungtjur intill kraftledningsgatan "Noli Brännom". Det var Ida och Della som stötte fram tjuren. 4-taggare, 135 kg.


Söndagen den 13 september

Idag sköt Andreas Österlund en ko på stånd för Della. Det var i närheten av Ögrensfiskdammet som finns norr om byn. Kons vikt, 150 kg.


Fredagen den 11 september

Direkt på morgonen kom hunden Morris med en älgtjur till passet Röningen. Gunnar Olofsson sköt tjuren, 3-taggare 198 kg.
På eftermiddagen sköt Henrik Adolfsson en kalv vid tornet på Per-Jonshygget. Det var Della som jagade fram älgarna. Kvigkalv, 67 kg.


Onsdagen den 9 september

Tidigt på morgonen kom en ko med kalv till Sjöflon. Janne Rönneland sköt kalven, kvigkalv, 59 kg.
Senare jagade Della fram en kviga till Henrik Adolfsson. Han fällde älgen vid passet Kvarnsve. Vikt 145 kg.
Vid passet Grusgropen satt Håkan Hemlin. Dit kom en ungtjur jagad av hunden Ask som Håkan fällde. 4-taggare, vikt 149 kg.


Måndagen den 7 september

Vid passet Långflon sköt Carola Österlund på en "Lilltjur" som Bertil Börjesson senare spårade och fällde på stånd av hunden Morris. 4-taggare, vikt 103 kg.